DES DE 1931. LA PASSIÓ D'UN POBLE.

S’ha dit que la pràctica del futbol s´inicià a Manlleu cap el 1913 de la mà del germà Alfred del Col.legi de La Salle, si bé a la colònia tèxtil veïna dels “anglesos” de Borgonyà els treballadors i tècnics escocesos de l´empresa Coats ja hi jugaven des de feia almenys una dècada. Sembla ser que el germà Alfred tenia parents a la Federació Catalana de Futbol i al Futbol Club Barcelona. El cert és que aleshores es creà el Futbol Club Catalunya amb els colors de la samarreta que segueixen vigents: les quatre barres.

El primer partit oficial el va jugar el 16 d´agost de 1914 al camp de Can Puntí amb l´equip Esperanto Amikeko, també manlleuenc, format per joves esperantistes. Va jugar altres partits amb clubs de poblacions veïnes, de Vic i de Torelló. L´any 1917, de la fusió dels dos clubs naixia el Centre Esportiu Manlleu. Però el club donà un salt qualitatiu el 1931 quan es fundà l´Agrupació Esportiva Cultural Manlleu, amb una àmplia ambició esportiva, que abraçava els àmbits del futbol, del ciclisme, de l´atletisme i de l´excursionisme i amb una clara projecció cultural que es traduí en nombroses activitats al Patronat de Cultura, on el club tenia la seu. La trajectòria futbolística de l´AEC Manlleu fou ascendent i el 1933-1934 guanyà el títol de campió del seu grup.

L’any 1934 inaugurà un nou camp als terrenys actuals de Can Serra , on jugà els partits de segona categoría preferent i va arribar a ser semifinalista del Campionat deCatalunya Amateur. La guerra civil de 1936-1939 va estroncar aquesta expansió del club i de l´afició al futbol. Tot i això, l’afició al futbol es va revifar i, entre 1956 i 1962, el Manlleu va arribar a militar a Tercera Divisió en un moment en què aquesta categoria era la divisió de bronze del futbol estatal. Després, el club va viure una època d’alts i baixos. Els moments més crítics van arribar entre 1978 i 1979 quan una junta gestora es va haver de fer càrrec de l’entitat per evitar-ne la desaparició. Superat aquest impàs el Manlleu va iniciar una ascensió fulgurant que el va dur de Segona Regional fins a Segona Divisió B, categoria on va debutar la temporada 1989-90 i on va jugar durant vuit anys. En aquest període, el Manlleu va disputar en tres ocasions el play-off per pujar a Segona Divisió A però el Reial Madrid, el Marbella i l’Extremadura li van barrar el pas de l’ascens. L’any 1997 va tornar a baixar. Des de llavors el Manlleu ha militat a Tercera. El principal èxit d’aquesta última etapa va arribar la temporada 1988-89 quan, per primera vegada a la seva història, va quedar campió de Tercera Divisió.

Els èxits més recents del club es van produïr durant el lustre del 2010-2015. Durant aquests anys es van jugar dues fases d'ascens a Segona Divisió B i la participació a la final de la Copa Catalunya del 2012, disputada a la població de Manlleu, contra el Gimnàstic de Tarragona, campió d'aquella copa. Per assolir la final es van tumbar pel camí entitats tant poderoses del futbol català com el Girona FC i el CE Sabadell. 

  • Facebook - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • YouTube - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Google Places - Círculo Blanco

Adreça i GPS

Passeig del Ter s/n, 08560 Manlleu, Catalunya

GPS: 41.997621, 2.278700

Contacte

Telf: 93.851.15.91

Mail: comunicacioaecmanlleu@gmail.com

Horari oficina: Dill a Div de 17:00 a 20:30h

FUNDAT L'ANY 1931