![]() | ![]() | ![]() |
---|
AEC MANLLEU
91 anys d'història
L’A.E.C. MANLLEU va ser fundat el 21 de novembre del 1931, el seu local social estava situat al Patronat de Cultura. El primer terreny de joc que va tenir, fou inaugurat el 19 de març de 1931 era de lloguer i estava situat a la zona del Serrat del Munt, a la part oest de la vila i a sobre de la carretera de l’estació. El lloguer era de 350 pessetes anuals.
En els seus inicis els colors del mallot eren com els actuals, amb franges vermelles i grogues, colors que durant la guerra van haver de canviar pels de franges grogues i negres, fins que va haver acabat la guerra que la recuperà fins a l’actualitat.
Per la Festa Major del 1934, l’AEC Manlleu inaugura un nou camp anomenat pels vilatans, estadi manlleuenc. Estava situat al costat del riu molt a prop del pont del tren on avui hi ha les naus de la desapareguda fàbrica de can Serra. El ressò que tenia el futbol a Manlleu va fer que en el nou estadi s’hi hagués projectat la construcció de pistes d’atletisme, piscina i un velòdrom per a la pràctica de diferents disciplines esportives. Tan sols es va arribar a construir un velòdrom ja que l’arribada de la guerra civil va interrompre els projectes.
Un cop acabada la guerra civil, hi hagué el contratemps de la inundació de l’octubre del 1940. Els terreny que tenia l’Associació Esportiva Cultural Manlleu varen passar a mans de la fàbrica de Can Serra. Alhora l’esmentada empresa va cedir els terrenys que actualment ocupa l’AEC Manlleu.
Els seus fundadors foren els senyors Pere Aixelà, Ramon Miró, Joaquim Muntada, Ramon Dot, Joan Costa, Pere Gil, Jaume Tarrés, Josep Roqué, Joan Rierola, Ramón Saurina, Teodor Torra, Ignasi Mas, Pere Jaumira, Josep Sabatés i Josep Rierola.
Fins a l'any 2021 el club ha militat 8 temporades a Segona Divisió B, 28 a Tercera Divisió i 8 a la Primera Catalana. El millor registre històric del club va arribar l'any 1991-92, quedant segon a la Segona divisió B, posició que repetiria posteriorment a la 1993-94.
Actualment, el primer equip masculí milita al grup 1 de Primera Catalana, el juvenil A a Preferent juvenil i compta amb 26 equips de futbol base.
Bibliografia: Xavier Gaja
PRIMER EQUIP
Joventut, ambició, qualitat i gent de la casa
Una plantilla jove, ambiciosa, amb qualitat i molts jugadors formats al planter o amb passat manlleuenc.
Actualment militem al grup 1 de primera catalana a les ordres Manel Sala, l'acompanyen en Gerard Casanova "Katta", Rubén Pérez (preparador físic), Gerard Baulenas (fisioterapeuta) i Carles Álvarez (delegat).
FUTBOL FORMATIU
"Molt més que formació i competició"
Tenim per objectius formar jugadors/es intel·ligents amb una idea de joc i valors comuns per a tot el club i aconseguir la continuïtat de tots els jugadors/es dins el club al llarg de tota l'etapa de futbol base.
La nostra filosofía ens fa valorar el procés d'aprenentatge i per això entenem la competició com un mitjà per a la formació i el desenvolupament i no com un fi en sí mateixa.
Volem tenir un tracte proper amb els jugadors/es i les famílies per ajudar-los amb tot el que estigui en les nostres mans.
FORMACIÓ D'ENTRENADORS
"Formació constant"
A càrreg d'experts en el tema, entrenadors del primer equip, entrenadors del juvenil A i de coordinació les formacions internes tenen per objectiu formar entrenadors amb una idea de joc i metodologia comunes.
També acollim entrenadors de pràctiques d'entitats com IES VIC, UVIC o FCF.
ESCOLA DE PORTERS
"TOP TEC KEEPERS"
L'AEC Manlleu i l'empresa TOP TEC KEEPERS han signat un conveni de col·laboració, de manera que l'entitat entrenarà tots els porters.
L'objectiu: desenvolupament i la millora individual d'aspectes tècnic-tàctics, habilitats motrius, aspectes condicionals i aspectes cognitiu.
Grups de treball seran reduïts de 4 porters per assegurar una bona qualitat dels entrenaments.
Grups formats per nivell (en funció de l'etapa d'aprenentatge i les qualitats tècniques).
Metodologia propia de l'empresa i lligada amb el model de joc del club.
Programació de continguts en funció de nivell evolutiu i etapa.
COL·LABORADORS











